Ambachtelijk vlees

Rundvlees

Onze runderen komen altijd bij kleine hobby-boeren uit Ferwert en omgeving vandaan. De runderen worden in eigen slachterij geslacht en verwerkt tot heerlijke rundvleesspecialiteiten. Door deze manier van werken kunnen wij garant staan voor topkwaliteit rundvlees. Pure ambacht! En dat proeft u! Hieronder vindt u een greep uit ons assortiment.

  • Sucadelappen
  • Riblappen
  • Braadlappen
  • Bieflappen
  • Haas- en kogelbiefstuk
  • Entrecote
  • Hachee
  • Goulash
  • Rib-eye
  • Rosbief
  • T-bone



Lamsvlees

Ambachtelijk lamsvlees. Wij bieden een assortiment aan van PUUR en (H)EERLIJK Lamsvlees. Ze worden net zoals de runderen in onze eigen slachterij geslacht en verwerkt tot heerlijke lamsvleesspecialiteiten. Op deze manier kunnen wij een ambachtelijk, puur en eerlijk stukje lamsvlees garanderen. Het lamsvlees is zowel naturel, gekruid als gemarineerd verkrijgbaar.

  • Lamsbout
  • Lamsrollade
  • Lamskotelet
  • Lamsracks
  • Lamspoulet
  • Lamsgehakt
  • Lamsschouder





Friberne varkensvlees

Friberne is Fries varkensvlees met de smaak en kwaliteit van vroeger. De varkens worden opgefokt met liefde, persoonlijke aandacht en een gezond, natuurlijk dieet. Het duurzaam geteelde ruwvoer wordt aangevuld met een mengsel met kruiden die varkens in de natuur graag vreten, waaronder eikenbast, knoflook, jeneverbes, wilde tijm, oregano, vliesbessen, fenegriek en kastanje. De kruiden zorgen voor een beter welzijn van de varkens en dragen bij aan een natuurlijke, pure smaak van het vlees. Een extra smaakmaker daarbij is het hogere vetgehalte van het vlees, zowel het intramusculaire vet als het gewaardeerde vetrandje.

xDe dieren krijgen individuele aandacht en de gezondheid van elk dier staat onder controle van een door de fokker aangewezen veearts. Ook het transport is speciaal ingericht in dienst van de gezondheid en staat in het teken van zo weinig mogelijk stress van de dieren, wat na de slacht een kwalitatief veel beter stuk vlees levert.


De samenwerkende partijen staan voor een korte weg van varkenshouder via de slachterij en de grossier naar de ambachtelijke slager of de horeca.


Boerderijkip

http://slagerijschreiber.nl/uploads/asset/data/29480/thumb_Boerderijkip.jpg

Ook bieden wij een breed assortiment aan boerderijkip. Het is een hollandse scharrelkip met meer smaak en een beter leven. De boerderijkippen zijn van het langzaam groeiende ras: de Hubbard. Dit ras is een kruising tussen een bruine hen en een witte haan en hebben sterke genen. Het vlees komt van dieren die worden gehuisvest in stallen waar het dag en nachtritme is gewaarbrogd. Ook zijn de meeste boerderijkippen 100% antibioticavrij. Wij hebben hiervan in ons assortiment een ruim aanbod aan verse kip, zoals kipfilet, kipkarbonaadjes, zelfgemaakte kipfilet schnitzels (heerlijk gepaneerd), kip wokpakket, hele kip, kippenbouten etcetera.



Naast de verse kip zijn de gebraden kippenspecialiteiten ook een aanrader, denk aan, gebraden kip, gebraden kipkarbonaadjes, honeypops etcetera.

  • Kipvinken
  • Kipkarbonade
  • Verse kipfilet schnitsels
  • Kipwokpakket

Kalkoen, wild en gevogelte zijn altijd op bestelling verkrijgbaar!